Goal: to get to our first training and be good there
Weather: Nice
Feelings: excited

Olotila oli alkuviikosta aika epätodellinen. Suomessa oli aivan järkyttävän paljon kaikkea tekemistä ja vikat kaksi viikkoa ennen lähtöä oli niin täynnä ettei mitään järkeä. Sitten yht´äkkiä olet Lontoossa, vähän niin kuin että mitäs v*, nyt olet sitten täällä, mitäs sitten. Onneksi ekat treenit oli niin pian ettei tarvinu paljoa ihmetellä, lähinnä jännittää.
Meidän joukkueen eli Saracensien treenit on joka tiistai ja torstai ilta, seuran omilla kentillä Oakwoodissa. Kenttiä on yhteensä viisi ja klubitalokin löytyy pubeineen ja kuntosaleineen, kuten aika monella muullakin joukkueella täälläpäin. Sunnuntaisin on peli. Saracensien naisilla on kaksi joukkuetta plus junnut, miehistä en ihan tarkasti tiedä, mutta niiden ykkösjengi pelaa miesten premiershipia ja ne on mukana myös Heineken cupissa, naisten ykkösjoukkue pelaa premiershipia ja kakkosjoukkue championship ykkösessä, eli vähän niin kuin meidän ykkösdivarissa.
Treeneissä oli 24 tyttöä (aika moni piti vähän paussia sunnuntain pelin jälkeen) ja kaksi valmentajaa. Treenit ei ollu fyysisesti mitenkään erityisen rankat. Harjoiteltiin aika paljon erikseen backit ja forwardit, backit lähinnä puolustusta: taklausta ja driftausta. Minä harjoittelin kympin paikalla (mikä oli aika haasteellista englanniksi) ja Emmi harjoitteli myös backina. Entä taso? Parempi, mutta ei mikään älytön, selkein ero on reagoinnissa, se on nopeaa. Vastaanotto meitä kohtaan oli oikein mukava, valmentajat tuli juttelemaan ja kyselemään juttuja ja kaikki oli ystävällisen oloisia, tarjosi kyytiä asemalle jne. Ihan hyvä alku. Ajoituksen suhteen olisi varmaan ollut optimaalisempaa saapua kuukautta aiemmin, koska on aika haastavaa päästä mukaan juttuihin, kun pelikausi on juuri alkanut. Joukkueella on kuviot hiottuna ja treeneissä voi olla vaikea päästä näyttämään omaa osaamistaan. Mutta pitää vain tehdä parhaansa ja katsoa mihin se riittää. Pidän ihan tästä asetelmasta.
Tästäkin päivästä tuli melko pitkä kun Oakwood sattuu olemaan aivan erisuunnalla kuin Whitton. Lähdettiin treeneihin klo 17 ja oltiin takaisin klo 23. Ehkä asunnon löytyminen lähempää olisi aika oleellista.