Pahoittelen tätä hyvin heikkoa päivitys tahtia. Lupaan parantaa jatkossa. Ajattelin siirtyä tällaiseen viikkopäivitykseen, koska eihän täällä joka päivä mitään ihmeitä tapahdu, enkä toki halua tylsistyttää teitä kuoliaaksi (en siis kykene kirjoittamaan niin useasti). Asiat on alkanut pyöriä täällä hyvin. Meillä on kahdet joukkuetreenit, kahdet omat fysiikkatreenit, vaihteleva määrä taitotreeniä ja yksi peli viikossa.  Lisäksi Emmillä on kerran viikossa tuomarointi ja kerran viikossa meillä on Lontoopäivä, jolloin tehdään kaikkia turistijuttuja, kuten tällä viikolla kävimme Science museumissa, Notting Hillissa ja Portobello Roadilla. Sain myös graduni esitarkastuksesta tänne, joten tekeminen ei ainakaan lopu.

Englannin maajoukkuepalaajat ovat alkaneet palata kuvioihin, world cupin vammojen jäljiltä. Tiistain treeneissä taisi olla kaikki Saracensien maajoukkuepelaajat paikalla, mikä on mukavaa. Treeneissä harjoittelimme syöttöä ja kiinniottoa paineen alla erilaisten kisojen avulla, forwardi-tyylisiä pelikuvioita ja pelin levittämistä, kun sen on järkevää.   Minä tosin harjoittelin vain noita forwrdijuttuja, koska valmentaja varmaan katsoi, että mun on ihan hyvä treenata sitä kovaa ruck-pelaamista extramäärä, olen samaa mieltä. Loppuun pelasimme touchia koko kentällä ja harjoittelimme erilaisia juoksulinjoja, joilla voi saada läpimurtoja. Tosi hyvä treeni ja tuli kyllä juostua.
Torstain treeneissä alkulämppänä oli viivajuoksua maassa käyden joka välissä. Neljä minuutin settiä 30s tauolla. Minulla oli ihan hyvät kirittäjät, toisella puolella Englannin maajoukkueen Maggie ja toisella Kanadan maajoukkue sentteri Mandy. Hävisin molemmille selkeästi siinä kuinka nopeasti nousen maasta, minuutin kohdalla olin jäänyt yhden viivan verran molemmista, voi voi. Muutenkin treenit oli aika fyysiset, try linjan puolustusta ja täyttä kontaktia 60minuuttia. Paljon mustelmia ja vähän lisää mustelmia. Pääsin aloittavaan kokoonpanoon 13:sta (surkeasta edellisestä pelistä huolimatta) ja Emmi aloittaa kentällä kakkosrivissä :) Olemme siis päässeet juurillemme.
Tämä viikko on ollut minulle superhaastava kielen takia. Minua ärsyttää, että en ymmärrä treeneissä kaikkea ja se vaikuttaa siihen miten nopeasti pystyn reagoimaan ja siihen millaisen kuvan pystyn itsestäni antamaan. Inhoan sitä, etten pysty kommunikoimaan ympärillä pelaavieni kanssa ja se vaikuttaa minun rugbyyn. Inhoan sitä, että se asia, jossa olen epävarma, yhdistetään rugbyyn ja se vaikuttaa siihen heikentävästi. Olen epävarmempi pelaaja ja huonompi joukkuepelaaja ja luultavasti melko moni meidän joukkueesta uskoo, että olen mykkä ;)
Meidän valmentajat ovat päättäneet muuttaa meidän alkulämpän seuraavaan peliin, jotta olisimme paremmin hereillä heti pelin alusta. Tämä on mielestäni tosi hyvä asia, koska vaikka en ole mikään alkulämmittelyjen ylin ystävä, niin meidän alkulämpät on ollu super löysiä sen lisäksi että ne on super lyhyitä.  Alkulämmittely on täällä kyllä melko mielenkiintoista. Esimerkiksi kun olen ollut katsomassa noita Emmin tuomaroimia pelejä niin joukkueet tulee 30min ennen pelin alkua paikalle, vähän nostelee jalkoja ja pelailee touchia ja potkaisijat potkii maaleihin, sitten ehkä 10min ennen peliä tehdään yhteinen alkulämppä ja mennään kentälle. Tai esimerkiksi toisessa koulupeleissä pelaajat eivät oikeastaan lämmitelleet ollenkaan ja kun peli alkoi niin ohutjalkaiset wingit vapisivat shortseissaan kentän laidalla.
Lauantaina Emmillä oli tuomarointi tällä meidän lähimmällä klubilla Enfieldissä. Taso samaa kuin aiemminkin, kyseessä oli siis Enfieldin kakkosjoukkue vastaan (?). Rugbyklubi oli oikein viihtyisä ja ihmiset mukavia. Kenttiä oli aivan sairaasti, osa jalkapallokenttiä, mutta veikkaan, että jos olisin juossut kaikkien kenttien ympäri eli koko viheralueen ympäri niin kilometrejä olisi kertynyt lähemmäs neljä. Itse seurasin ykkösjoukkueen peliä, mikä oli oikein hyvää rugbya ja tiukkaa vääntöä loppuun saakka. Pelin jälkeen oli taas ilmaiset ruuat ja juomat niin tuomarille kuin minullekin ja saimme myös kutsun tulla klubille katsomaan rugbya milloin vain haluamme.
Pelipäivä. Vieraspelikohteena oli tällä kertaa Cheltenham, jossain päin täällä Englannissa. Meillä oli kokoonpanossa mukana uusi proppi ja kymppi. Kymppi ei tiennyt ennestään meidän pelikuvioita, joten kuviot eivät olleet ainakaan backpuolella aivan hallussa, koska yhteistä harjoitusaikaa oli noin 5 minuuttia ennen peliä. Peli oli kuitenkin selkeästi pirteämpi suoritus meiltä kuin edellisviikon kotipeli. Tuki oli hyvin mukana ja saimme peliin jatkuvuutta. Kurinalaisuutemme ei ollut tuomarin mielestä aivan riittävää ja saimme aika paljon penalteja lähinnä ruckpelaamisesta. Penalteilla on täällä paljon suurempi merkitys kuin suomessa, koska pelaajat potkivat pidemmälle ja koska meidän ykköspotkija ei ollut mukana, hävisimme potkupuolella kenttäasemaa.  Kuitenkin voitto kotiin, ei selkeästi, mutta riittävästi. Henkilökohtaisesti en ole tyytyväinen tähänkään peliin, minusta 13:sta paikka on tosi haastava niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Emmi pelasi tosi hyvän pelin.